Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Fourth International Language-for-All Conference (LfAC’25), 16–17 Ekim 2025 tarihlerinde Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Bu yıl “Sustainable Learning, Global Impact” (Sürdürülebilir Öğrenme, Küresel Etki) temasıyla düzenlenen konferans, dil eğitimi alanında yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımların tartışıldığı uluslararası bir buluşma noktası oldu.
Konferans, alanında tanınan isimlerin yer aldığı zengin bir programla gerçekleşti. Prof. Dr. Sarah Mercer, Prof. Dr. Peter Van Petegem, Prof. Dr. Betül Balkar ve Dr. Samantha Curle gibi önemli akademisyenler, keynote speaker olarak bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü öğretim elemanları da konferansa hem ev sahibi hem de katılımcı olarak aktif biçimde katkı sundular.
-
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Fakültemiz öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Yoğun ile Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Durmaz, konferansın ev sahipleri arasında yer alarak organizasyon sürecine öncülük ettiler.
-
Bölümümüzden Doç. Dr. Seda Sıvacı, Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Yıldırım ve Arş. Gör. Berkay Temiz, gerçekleştirdikleri sunumlarla konferansa akademik katkı sağladılar.
-
Ayrıca bölüm öğretim üyelerimiz, farklı oturumlarda chairperson olarak görev alarak etkinliğin akademik akışına destek oldular.
LfAC’25, sürdürülebilir dil eğitimi anlayışını güçlendiren, yenilikçi araştırma ve uygulamaların paylaşıldığı verimli bir akademik ortam sunarak katılımcılara ilham verici bir deneyim yaşattı.







